Persbericht 14 juli 2015 – Voice4Thought; een uniek en nieuw festival in Leiden

Dialoog met en over de wereld

 

Voice4Thought (V4T) is een artistiek-wetenschappelijk project van de Universiteit Leiden en Afrika Studiecentrum, gebaseerd op inspirerende stemmen van over de hele wereld. Zij vertellen geen verhaal van crisis en misère, maar van kracht en verandering! Om deze verhalen te verspreiden aan een groter publiek, organiseert het project het Voice4Thought festival, van 24 t/m 29 augustus 2015 op diverse locaties in Leiden.

V4T Festival
Kunst, film, social media en academisch onderzoek worden gecombineerd, om dit publiek te bereiken en een dialoog tussen Afrika en Europa te bewerkstelligen. Het Voice4Thought festival bestaat uit verschillende events, waarin de ‘voices’, Croquemort (slameur, Tsjaad), Yaya Sarria (danser, Tsjaad) en ook Pangmashi Yenkong (mensenrechten advocaat, Kameroen) en Smockey (rapper en woordvoerder Balai Citoyen, Burkina Faso), een dialoog aangaan met verschillende doelgroepen in Nederland. In de week van 24 t/m 29 augustus worden er films vertoond en een academisch debat gehouden in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden. Op zaterdagavond verzorgen de V4T artiesten in samenwerking met Antilounge (Den Haag) een avondprogramma in Poptempel Gebr. de Nobel. De rode draad in die hele week is een 3D installatie waarin een student van de KABK zijn/haar interpretatie op de thematiek van V4T loslaat en het publiek de kans geeft om zich onder te dompelen in de wereld van V4T.

Het project V4T
De aanslag op Charlie Hebdo, begin januari 2015, heeft de westerse wereld geschokt. Dit heeft ervoor gezorgd dat nu ook mensen in Europa anders gaan denken over hun eigen positie in de wereldwijde situatie van toenemende tegenstellingen tussen sociale, etnische, religieuze groepen. Het Voice4Thought project vertelt de verhalen van mensen die door middel van internet (sociale media, website etc.) een globale dialoog willen aangaan. Zij doen dit ieder vanuit een respectievelijke invalshoek die het project op een kunstzinnige manier ontsluit aan het grote publiek. Dit als doel een platform te bieden om gezamenlijk na te denken over alternatieve manieren van in de wereld staan met elkaar. Een introductie van het V4T project is te vinden op de VPRO website – buitenland: http://www.vpro.nl/buitenland/nieuws/2014/12/stemmen.html

Website als dialoog
De website van Voice4Thought is bedoeld om al deze interessante en prachtige verhalen te verspreiden. In samenwerking met onze onderzoekers worden de thema’s van de individuen achter de stem uitgediept en ontstaat een alternatieve manier van ‘wetenschap’ bedrijven, waarin het delen van informatie met het publiek centraal staat. Binnenkort komt er een forum waarin we alle vragen, commentaren, aanbevelingen en gesprekken graag verwelkomen!
Website: https://voice4thought.org

_________________________________________________________________________________
Voor de redactie:

Het Voice4thought is onderdeel van het research programma ‘Connecting in Times of Duress’ en wordt mede georganiseerd door Universiteit Leiden, ASC, LeidenGlobal en Both Ends. Media partners zijn RNW media, VPRO Buitenland, The Broker en One World.

Voor meer informatie en/of foto’s kunt u contact opnemen met:

E. Gilbert
Leiden University
tel: +31 6 8377 6723

We use cookies to give you the best experience. Privacy & cookie policy