Dubbele heupoperatie voor Adamou

[for English click here]

Onze vriend en collega Adamou is een jonge man van 37 die sinds 2012 werkt aan zijn proefschrift over vluchtelingen uit de Centraal Afrikaanse Republiek in Kameroen. Tussen 2012 en 2016 heeft hij verschillende keren langere periodes in Nederland doorgebracht om aan de Universiteit van Leiden aan zijn promotie (PhD) te werken. Om in alle rust de laatste hand aan zijn dissertatie te leggen, kwam hij begin december voor een paar weken naar Nederland op een visum voor kort verblijf. In het nieuwe jaar zou hij weer terug naar Kameroen vliegen om zich bij zijn gezin te voegen. Helaas kon Adamou niet terug naar huis in januari en zit hij nu in onzekerheid en met pijn te wachten op dringende medische hulp.

Adamou arriveerde in Nederland met wat pijn in zijn heupen. Toen de pijn erger werd en hij er steeds moeilijker van kon slapen, besloot hij de huisarts te bezoeken. De huisarts maakte zich niet direct veel zorgen, maar verwees hem toch door naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de situatie veel erger was dan verwacht. Zijn heupen waren dermate versleten dat de artsen aangaven dat ze zo snel mogelijk vervangen moesten worden. Een dubbele heupoperatie is nodig om Adamou letterlijk weer op de been te krijgen. 

Begin januari volgde een intake bij een kliniek die de operatie snel zou kunnen uitvoeren. Omdat zijn visum bijna afliep, werd meteen een verblijfsprocedure in gang gezet waarmee Adamou tijdens zijn medische behandeling in Nederland zou mogen blijven. Ondanks het feit dat het maanden kan duren voor de IND beslist over deze aanvraag, was er goede hoop: Adamou was immers verzekerd voor medische kosten tijdens zijn verblijf in Nederland. De operatie zou daarom vast snel gepland kunnen worden, zodat hij snel weer terug naar huis zou kunnen. Maar helaas volgde een week of wat later de grote teleurstelling: de verzekeraar weigerde de operatie te betalen. Uiteraard was dit een klap in zijn gezicht!

De operatie kost maar liefst 10.000 euro per heup. Een ongelofelijk groot bedrag! In Kameroen is er door familie, vrienden en collega’s inmiddels genoeg geld opgehaald om één heup te vervangen, wij proberen nu via deze crowdfunding genoeg geld te verzamelen voor de tweede heup. Als Adamou zélf de operatie kan betalen, is hij niet meer afhankelijk van verzekeraars en andere organisaties die hem misschien wel en misschien niet gaan helpen. De kliniek kan hem dan direct helpen.

Adamou wil graag naar huis, naar zijn gezin in Kameroen. Zijn zoontje van vijf vraagt al weken wanneer papa terug komt. Wij zijn deze crowdfunding gestart zodat we kunnen laten zien dat Adamou niet alleen staat. We willen niet stilzwijgend afwachten, maar hopen dat we samen dit enorme bedrag kunnen ophalen zodat de operatie zo snel mogelijk kan plaatsvinden en Adamou zich weer kan focussen op zijn gezin en zijn proefschrift! 

Help je ook mee? Alle beetjes helpen! Elke euro telt, en elke dag helaas ook.

De makkelijkste manier om bij te dragen is door een betaling via IDEAL met onderstaand formulier. Daarvoor maken we gebruik van Mollie, een veilige en veel gebruikte betalingsprovider. Je betaling is dus aan Mollie, en zij sturen de donatie meteen door naar Voice4thought.

Je kunt ook direct geld overmaken naar bankrekening NL04 RABO 0309995590 t.n.v. Stichting Voice4Thought. Vermeld in de opmerkingen bij je overschrijving ‘Adamou’.

Als je meer wilt weten, bel of app Roos Keja op +31 (0)6 – 4516 0225.

Een wondermooie dag gewenst,

Vrienden en (oud-)collega’s van Adamou

Betaal met IDEAL

Amount

We use cookies to give you the best experience. Privacy & cookie policy